lördag 9 augusti 2014

Havrekakor, lite nyttigare och goda

Lilla sockerhjärtat och jag kände oss rastlösa i dag. Egentligen finns det ju alltid en massa tråkiga saker att ta i tu med men vi struntade i sånt och ägnade oss åt lite rolig bakning istället.
Vädret är nu lite svalare och på eftermiddagen kom även regnet, ett perfekt tillfälle att baka med andra ord. Vi bakade havrekakor som är både väldigt lättbakade och smakar lite nyttigare då de inte innehåller så mycket socker. Här är vårt recept:

Havrekakor, ca 50 stycken
200g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl havregryn
3 dl mjöl

Blanda alla torra ingredienser
Rör smöret smidigt
Blanda samman allt till en deg.
Forma runda små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Ta en gaffel och tryck till dom så dom blir till kakor, lämna lite plats för varje kaka då dom växer och smälter ut lite i ugnen.
Grädda ca 10 minuter i 200 grader