Min variant har sin grund i kakboken "Sju sorters kakor" men med min egen lilla twist: espresso och äkta smör.
Kärleksmums ca 35 st.
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
glasyr:
150 g smör
1/2 dl kall espresso
1/2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
7 dl florsocker
kokosflingor
* Sätt ugnen på 175 grader
* Vispa socker och ägg poröst i en stor bunke
* Smält smöret till kakan och låt svalna
* Blanda i en annan bunke alla torra ingredienser.
* Tillsätt de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen med stora luftiga tag.
* Tillsätt smöret och mjölken
* Häll smeten i en långpanna och grädda i nedre delen av
ugnen i 15 min.
* Låt kakan svalna
* Rör under tiden ihop glasyren genom att vispa smöret luftigt och
sikta i resten av ingredienserna utom kokosen
* Lägg på glasyren och strö över kokosflingorna
* Skär ej kakan förrän den svalnat helt.